Nieuwe medicatie

Het is zover, vandaag kon ik bij de apotheek mijn nieuwe medicijnen ophalen. Mijn hoop is vanaf heden gevestigd op LDN (Lage Dosering Naltrexone). Het wordt vooralsnog niet door mijn zorgverzekeraar vergoed en in de loop van de afgelopen week zijn verschillende bedragen door de apotheek genoemd, variërend van 76 euro per 6 weken tot 112 euro per 6 weken. Gelukkig viel de eindafrekening behoorlijk mee, voor mijn eerste levering moest ik vandaag 29 euro betalen, uiteindelijk zal het medicijn mij EUR 105,85 per jaar gaan kosten. Vreemd dat Menzis dat niet wil vergoeden, terwijl ze voor mijn Avonex medicatie EUR 12.000 per jaar kwijt waren. Maar het laatste woord is er nog niet over gesproken, maandag zullen we contact opnemen met een verzekeringsarts.
Met LDN zijn wel meer vreemde dingen aan de hand. Zo is de werking niet bewezen, maar veel gebruikers ervaren grote vooruitgang m.b.t. hun kwaliteit van leven. Er wordt ook geen onderzoek naar gedaan, daarvoor is het medicijn te goedkoop en er zit geen patent op. De farmaceutische industrie kan er dus geen geld aan verdienen. Het middel wordt sporadisch voorgeschreven bij verschillende auto immuunziekten. Het wordt voorgeschreven door huisartsen en specialisten die buiten de gebaande paden durven te denken. Gelukkig heb ik een neuroloog die het wilde voorschrijven!
Ik ben LDN op het spoor gekomen door wat zelfstudie op internet. Vrijwel tegelijkertijd werd ik door een vriend van ons uit Noorwegen gewezen op een documentaire die op de Noorse TV werd uitgezonden. LDN is door deze documentaire razend populair geworden in Noorwegen. Voor de liefhebber, onder de foto een link naar de korte film (20 minuten), Engels ondertiteld.
LDNUnknown medicine LDN gives hope to thousands of patients – Siste nytt – innenriks, utenriks.

Advertenties

2 thoughts on “Nieuwe medicatie

  1. Het lijkt me een hele stap om tot een dergelijke beslissing te komen. Maar kwaliteit van leven gaat boven alles. Ik hoop van harte voor jullie dat het jouw kwaliteit van leven ook ten goede komt.

    • Dankjewel Jetske!
      Ik ben inmiddels een paar dagen verder en heb al ondervonden dat een minimale hoeveelheid (1,5 mg) daadwerkelijk iets doet. Op dit moment verergert het de spasmen in mijn benen, maar dat schijnt heel normaal te zijn de eerste week. Het was een hele stap, met name het stoppen met mijn MS medicatie, maar daar heb ik nog geen seconde spijt van gehad.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s