Bijkomen van een fantastische avond

We hebben er een hele tijd naartoe geleefd, maar het was de moeite waard. Wat hebben wij genoten gisteravond! Laura en ik speelden in een volle kerk (cultuurpodium VanSlag in Borger) in het voorprogramma van Mandolin Orange, een duo uit North Carolina waar we beide groot fan van zijn. Er zaten veel bekenden in de zaal, maar het overgrote deel van het publiek was onbekend voor ons. Vooraf hadden we ons daarom ook ten doel gesteld om tenminste van één onbekend iemand te horen te krijgen dat hij of zij het leuk vond. In die doelstelling zijn we meer dan geslaagd.
Veel complimenten gehad, soms verwoord op een manier dat we er bijna van gaan blozen: “Wauw, zelden zo genoten van een voorprogramma als vanavond.” of “jullie optreden was groots!! ook de aftershow was heel goed!!” , daarmee doelend op de jamsessie die spontaan op het podium ontstond met Laura, Wouter en mij samen met Andrew Marlin van Mandolin Orange.
Op de website The Next Gig staan onder andere recensies van optredens op podia in noord Nederland, onderstaande text is geschreven door Richard Wagenaar.

Harmonieën zijn meer dan som der delen bij A Couple of Strings

thenextgig
BORGER – Een eerste onwennige nummertje was A Coule of Strings gegeven in VanSlag in Borger. Het was immers drie jaar geleden dat de formatie zijn debuut maakte en nu het tweede optreden. Niet dat de leden in de tussentijd niet op het podium hebben gestaan. Hans Kelderhuis en Laura ter Beek maken deel uit van de bluegrass formatie Springtime en zijn haast een mini uitvoering van deze band, juist omdat ze ook een aantal nummers brachten die ook bij volledige formatie op het menu staan. Na de rustige opening wist het stel, met in dit en het volgende nummer muzikale assistentie van Wouter Pothoven op gitaar, zich op te werken. ‘Coming Down in The Rain’ zat prima in elkaar. Wat opviel was hoe mooi de harmonieën waren. Zowel Laura ter Beek als Hans Kelderhuis hebben prima stemmen, maar als ze samen zingen ontstaat net dat extra wat alleen mooie harmoniëen te bieden hebben. De harde kantjes in de stem van Ter Beek worden verzacht in door de zang van Kelderhuis, terwijl andersom Ter Beek haar kracht bijdragend aan de stem van Kelderhuis. Prachtig. Met ‘Poor Boys Delight’ van de Infamous Stringdusters werd de eindsprint ingezet met een hoofdrol voor de viool van Ter Beek. Muzikaal zat het met gitaar, viool en mandoline wel goed met de strings. De meeste liedjes werden zeer aangenaam en met humor aaneengesproken door Hans Kelderhuis. Hij gaf vooral na het prachtige ‘Nobody in this World’ het laatste nummer ‘Windy Harbour’, bekend van John Wright, extra betekenis. Kelderhuis vertelde hoe zijn gezondheid hem af en to in de steek laat en hoe belangrijk het voor hem, maar eigenlijk voor iedereen is, om bewust van ieder moment te genieten. Juist in dit afsluitende nummer gaat het erom dat een vader en zijn zoon aan de kust staan en hij zijn zoon juist die wijze les doorgeeft. Een generatie later is het de zoon die aan zijn zoon deze les geeft. A Couple of Strings gaf het publiek vanaf het podium dit mee. Het was een mooie en belangrijke boodschap.  

Een paar puntjes op de i: Springtime is natuurlijk Stringtime en Windy Harbour is geschreven door Pete Abbot. In dat liedje heb ik één woord vervangen, ik geef de wijze les niet door aan mijn zoon, maar aan mijn dochter…..
Maar we zijn superblij met deze recensie en genieten nog volop na van een prachtavond. We hebben natuurlijk ook genoten van onze jonge muzikale helden van Mandolin Orange. Het was geweldig om na afloop nog even met Andrew te jammen. Hij liet me zelfs spelen op zijn zelfgebouwde gitaar en zijn mandoline. We zullen zeer zuinig zijn op de gesigneerde elpee die we van ze kregen!

cd

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s