Het Pauperparadijs

Wij waren 2 van de 40.000 mensen die een kaartje hadden weten te bemachtigen voor de theatervoorstelling ‘Het Pauperparadijs’ op de binnenplaats van het gevangenismuseum in Veenhuizen. Alle 40 voorstellingen waren al na twee weken stijf uitverkocht. Dat nadat na de eerste speelweek eind juni lovende recensies verschenen in vrijwel alle dagbladen. En terecht, dit was een voorstelling die ik nooit zal vergeten, zo mooi.
De voorstelling vertelt het verhaal van de armoedebestrijding in de 19e eeuw, armen werden overgebracht naar het Drentse platteland, waar ze konden leven, werken en eten. Een schrijnend verhaal dat ook de geschiedenis van het huidige gevangenisdorp Veenhuizen vertelt. Een groot deel van het verhaal van de voorstelling speelt zich af op de plaats waar nu de voorstelling wordt gespeeld, het vroegere tweede gesticht.
Parallellen met de tegenwoordige tijd worden niet geschuwd, dat maakt ‘Het Pauperparadijs’ soms zelfs wat confronterend.
Prachtig decor, mooie kostuums, goed gespeeld, mooie muziek, niets negatiefs te verzinnen.
Gisteravond en eergisteren werden opnames gemaakt, zodat het stuk ooit op TV en/of DVD te zien zal zijn. Daarnaast staan op dit moment ongeveer 36.000 mensen op de wachtlijst, een reprise volgend jaar is zeer waarschijnlijk. Ik zou zeggen, meld je vast aan voor de wachtlijst, dan kun je het volgend jaar zien, het is zeer de moeite waard.PP1PP2

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s